fbpx
close

Liftonderhoud verplicht?

In Nederland worden vanuit de officiële Richtlijn Liften eisen gesteld ten aanzien van de veiligheid en het keuringsproces van liften. Binnen het Warenwetbesluit staat onder andere dat iedere lift periodiek moet worden gekeurd. Wettelijk gezien is de eigenaar van een lift hiermee verplicht om onderhoud aan zijn lift te laten uitvoeren. De richtlijn heeft betrekking op zowel personen- als goederenliften.

Periodieke liftkeuringen

Als een nieuwe lift in gebruik wordt genomen dient na 12 maanden een eerste periodieke keuring uitgevoerd te worden. Tijdens deze periodieke keuring is het verplicht een liftmonteur te laten assisteren. De periodieke keuringen moeten in navolging iedere 18 maanden worden uitgevoerd. Als eigenaar van een lift bent u verantwoordelijk dat de keuring op tijd wordt uitgevoerd.

 

Trust Liftservice kan als onderhoudspartner de keuringen initiëren en begeleiden. Wij laten de keurende instantie zien dat uw lift goed en veilig werkt. Tevens beantwoorden wij eventuele vragen van de inspecterende instantie. U kunt de kosten van de keurende instantie in het Trust Liftservice onderhoudscontract laten opnemen, waardoor uw administratie wordt vereenvoudigd.

Image
Image

Frequentie van liftonderhoud

Het aantal onderhoudsbeurten voor een lift is sterk afhankelijk van de gebruiksintensiteit, leeftijd en de staat van de lift. Doorgaans geldt dat meer onderhoudsbeurten de levensduur van uw lift sterk ten goede komen. Voor een lift die intensief wordt gebruikt is het aan te raden om minimaal vier onderhoudsbeurten per jaar uit te laten voeren. Zoals u hierboven kunt lezen kan het liftonderhoud ook direct aan een liftkeuring worden gekoppeld.

Trust Liftservice
Betrouwbaar liftonderhoud met een glimlach

Stap eenvoudig over naar Trust Liftservice

Maak kennis met Trust Liftservice. Neem contact op via de onderstaande knop of vraag een offerte aan voor het liftonderhoud met eventuele bijbehorende liftkeuringen. Stapt u over van een bestaande onderhoudspartij? Dan regelen wij de overstap voor u waardoor u er zelf minimaal werk aan heeft.